Sander Korver

Sander Korver adviseert over de verkeerskundige en verkeerstechnische kant van de openbare ruimte.Sander Korver

Het bedrijf is opgericht door Sander Korver. Hij heeft ruime ervaring in het maken van verkeerstechnische ontwerpen. Zijn opleidingen bestaan uit Weg- en Waterbouwkunde in Alkmaar en Verkeer- en Stedenbouwkunde in Tilburg.

Sander:”In 1998 ben ik bij een groot adviesbureau gaan werken. Daar heb ik veel geleerd over het ontwerpen van de openbare ruimte. De projecten waar ik destijds aan werkte waren vaak in samenwerking met stedenbouwkundigen en/of landschappers. Tevens heb ik daar veel ervaring opgedaan op het gebied van projectmatig werken.”

In 2005 is hij bij een 150.000+ gemeente in Nederland gaan werken als verkeerskundige. Het leren omgaan met gemeentelijke (en politieke) processen zijn voor hem belangrijke stappen geweest. Bij deze gemeente zat hij geregeld met stedenbouwkundigen en/of landschapskundigen aan tafel.

Sander:”Tijdens het werken in de projecteams waar elke discipline vertegenwoordigd is, is het idee ontstaan om mijn eigen adviesbureau te starten. Ik heb gemerkt dat veel projectontwikkelaars en architecten met verkeerskundige vragen zitten en daardoor behoefte hebben aan verkeerskundige en/of verkeerstechnische ondersteuning.”

Het is kostbaar om al die verkeerskundige kennis zelf in huis te hebben en het liefst heeft men direct een antwoord. Gemeenten hebben soms niet voldoende middelen of mankracht om alle ontwerpvraagstukken zelf op te pakken. Rijcurve.nl is daarom eenvoudig toegankelijk via het internet en biedt een snelle service.

Sander:”In het ontwerpproces van verkeerssituaties zijn wat mij betreft rijcurven onmisbaar. Ze geven je houvast over de berijdbaarheid van situaties. Ze helpen je de beschikbare ruimte efficiënt te gebruiken.”

Met Rijcurve.nl adviseert Sander gemeentes, waterschappen en stedenbouwkundige bureaus. Daarnaast denkt hij vaak mee met architecten over de bereikbaarheid en berijdbaarheid van bedrijfsterreinen. Ook heeft hij de nodige ervaring met het geven ‘second opions’. Bijvoorbeeld wanneer bedrijven of particulieren vragen hebben over de plannen van hun gemeente. Verder zijn er diverse civieltechnische bureaus die een beroep doen op zijn verkeerkundige en verkeertechnische kennis.

Rijcurve.nl werkt klantgericht en doelgericht.