Roger Theunissen

Drs. Ing. Roger Theunissen    

Ruim 20 jaar ervaring als ondernemer en adviseur.

Roger Theunissen (1967) is opgegroeid in Maastricht en daarna voor de studie “verkeerskunde” verhuisd naar Tilburg en vervolgens naar Utrecht.  In Utrecht rondt  Roger zijn studie Economische Geografie af en sindsdien is hij “Verkeersgeograaf”. Hiermee onderstreept hij zijn veelzijdigheid.

Kort na het afronden van zijn studies pakt hij het ondernemerschap op. Voor een aantal organisaties draagt hij dan eindverantwoordelijkheid, zoals de directievoering van een Europese organisatie ter bevordering van innovatie in mobiliteit. Dit laatste is een voortvloeisel van zijn idee dat je met auto’s veel meer kunt  dan alleen “kopen en rijden”. Het anders kijken naar de gebruikelijke stedelijke inrichting en omgaan met mobiliteit heeft hem de prijs opgeleverd voor het beste idee om Nederland mobiel en bereikbaar te houden in de 21ste eeuw. Call-a-Car en Greenwheels zijn aan zijn brein ontsproten en in Duitsland, België, Zwitserland, Denemarken heeft hij vergelijkbare projecten opgezet. Innovatie en de dingen af en toe op zijn kop zetten om te komen tot vernieuwende en verfrissende inzichten is zijn kracht, zijn competentie. Dat vereist een bepaalde mate van een niét-conformistische opstelling.

Daarnaast is Roger een inspirerende coach en sparringpartner. Roger werkt voor profit en non-profit organisaties,  hij wordt daarbij meestal ingezet ten behoeve van grotere  projecten.  Het scala aan opdrachtgevers is zeer divers variërend van locale overheden (gemeentes en provincies), Rijksoverheden (ministeries), verhuurbedrijven, Openbaar Vervoerbedrijven, projectbureaus,  adviesbureaus tot auto-importeurs. Bedrijfsmatig is hij betrokken bij het prille begin van webdesigning en bij de opkomst van de ICT in het begin van de jaren´90. Sterk in het strategisch werk met een scherp oog voor detail en een directe persoonlijke benadering.