ONDERZOEK NAAR NOODZAAK SPOORTUNNEL HEERHUGOWAARD

28-10-2014•Er komt een onafhankelijk onderzoek naar nut en noodzaak van een tunnel onder het spoor op de Zuidtangent. De partijen SP, Burgerbelang, PvdA en Groenlinks hebben besloten verkeersdeskundigen van het Adviseursnetwerk Verkeer en Vervoer in te huren om te helpen bij een eigen onderzoek naar nut en noodzaak van een spoortunnel.

Al langere tijd is de bouw van deze tunnel voorwerp van stevige discussie in en buiten de gemeenteraad. De kosten voor een tunnel zijn aanzienlijk. Geld dat Heerhugowaard eigenlijk niet heeft en dat beter in het sociale domein kan worden gestopt.

Door collegepartijen worden twee belangrijke argumenten genoemd. De tunnel zou noodzakelijk zijn om de doorstroming naar winkelcentrum Middenwaard te bevorderen. Daarnaast zou de bouw van de tunnel de enige afdoende manier zijn om de gevaarlijke kruising aan de Bevelandse weg aan te pakken.

Doel van het onderzoek is om te komen tot een inventarisatie van de bestaande gegevens en te beoordelen welke informatie nodig is om tot een goed oordeel te komen. Op basis daarvan zullen de oppositiepartijen de plannen van het College tot de bouw van de tunnel beoordelen.